dijous, 10 d’octubre del 2013

ARMPA: Actes per al dia mundial de la salut mental


La commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental el 10 d’Octubre, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental i emparada per l’Organització Mundial de la Salut, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Vint-i-un anys després, aquest esdeveniment es continua celebrant amb l’objectiu de sensibilitzar la societat  sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.  S’uneixen esforços per lluitar amb una finalitat comuna des de tot el món: la promoció de la salut mental entre la població, amb activitats a més de 100 països del món.

Cada any es dóna a aquesta celebració un caire diferent, segons els objectius del moment, essent un dia de sensibilització i reivindicació, perquè tothom escolti el nostre missatge en pro de la salut mental. El lema escollit per Salut Mental Catalunya d’enguany és: Alternatives davant la crisi, el valor dels nostres drets.

Sabem que el prejudici social suposa un obstacle important per a la integració de les persones amb trastorn mental. El desconeixement i les imatges socials predominants d’aquests trastorns porten sovint a la comunitat al rebuig excloent de les persones que la pateixen. Però poc a poc, es va prenent consciència que aquest col·lectiu pot participar en la seva totalitat dels espais comunitaris habituals, i es planteja la inclusió com a mecanisme d’integració i normalització.


L’Associació per a la Rehabilitació de Persones amb Malaltia Mental de l’Anoia ha organitzat diversos actes per commemorar aquest dia, des del dimarts dia 8 d’octubre ja es pot visitar l’exposició de quadres “Happening: entre l’art i la teràpia” al vestíbul de l’Hospital d’Igualada, on diversos participants del Club Social Aidar exposen les seves obres.

El dijous dia 10, l’entitat participa en la Jornada organitzada per la Taula de Salut Mental de l’Anoia, sota el títol Treball en xarxa, una oportunitat per la Salut Mental, a l’Espai Cívic Centre de 4 a 6 de la tarda. I desprès convida a tothom a berenar a Cal Font on podran penjar un desig per la Salut Mental.

Podeu consultar el programa complet clicant en el següent enllaç:

Dia Mundial de la Salut Mental 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada