dijous, 27 de juny del 2013

Entrevista al president de l'AAVV del barri de Les Flors

Els passats dies 15 i 16 de juny es va celebrar la festa major del barri de Les Flors d’Igualada. El joves del blog del PDC Montserrat-Les Flors volem conèixer millor aquesta festa i per això entrevistem al Sr. Isidre Valls, president de l’Associació de Veïns del barri de Les Flors,  entitat organitzadora, perquè ens faci cinc cèntims.

Sr. Valls, des de quan es celebra aquesta festa i per què en aquestes dates?
L’associació es va formar l’any 2001 i la primera festa es va celebrar l’any 2002, així que ja fa 13 anys. Els dos primers anys varem escollir el mes de maig però varem decidir enrederir-la buscant un millor clima entrant l’estiu i ara fixem com a data el cap de setmana abans de la revetlla de Sant Joan que ens assembla que hi ha més gent.

Quines activitats s’han fet i per quina edat estaven destinades?
Procurem que hi hagi activitats per totes les edats: per infants, per joves, adults i gent gran. Depèn de l’any i el pressupost però procurem anar-ho variant. Hi ha hagut anys que hem fet karaoke, algú venia a cantar cuplets, etc. Aquest any hem tingut el dissabte ball country, sopar veïnal i ball de nit. El diumenge al matí hem fet jocs infantils i xocolatada i a la tarda hem tingut actuacions variades com la del Bollybood d’Òdena, la de La Rondalla Novaunió i les Sevillanes. Per acabar la festa, no ens ha faltat el ja tradicional concurs de truites, amb la novetat del concurs de pinxos, i l’actuació del Mexicanito.

Quin ha estat el plat fort d’aquesta festa?
Tan el sopar popular com el ball de nit de dissabte com els jocs infantils de diumenge tenen molt bona acollida però el concurs de truites és un acte que ja s’espera. En això varem ser pioners. Consisteix en que cada participant porta una truita feta de casa i es valora tant la originalitat, la presentació, la decoració, el gust... En acabar tallem les truites en dauets i les acompanyem amb un bon pa amb tomàquet i embotits i ens ho mengem entre tots. I ha hagut anys que s’han presentat unes 25 truites!

Ha participat molta gent?
Estem molts contents amb la participació que ha estat molt elevada, com sempre. Per exemple, el sopar popular l’hem de limitar a 250 persones per poder-ho assumir però després durant el ball s’hi afegeix molta més gent, gairebé el doble.

Hi ha hagut incidents?
No afortunadament no em tingut mai cap problema des de que va començar a celebrar la festa fins al dia d’avui. Sol ser una festa tranquil·la i familiar.

S’ha notat l’efecte de la crisi?
Nosaltres com a organització si que ho hem notat. Ens ha costat una mica més d’organitzar, hem hagut de triar activitats més barates per que sinó no ens arribava el pressupost.

Quines fonts de finançament heu tingut?
Ens financem a partir de recursos propis, obtinguts a partir de la quota de socis i de les activitats que es realitzen al Casal Cívic Montserrat i què són obertes a tota la ciutat i comarca, com ara el country, les sevillanes...etc. Acostumàvem a fer un llibret amb el programa de la festa major amb publicitat dels comerços del barri però aquest any hem preferit fer tan sols els cartells de manera més senzilla i recollir donatius i regals per part dels comerciants que han col·laborat molt. D’aquest manera, hem pogut preparar varis premis pels participants dels concursos de truites, pinxos i jocs infantils i  alguns detalls que es van sortejar entre els socis.

El Sr. Valls ens confessa que està molt content i orgullós de la festa. Durant aquests dies han estat molts però els agradaria que durant l’any fossin molts més. I és que tot i la gran afluència i participació de la gent durant la festa, l’associació ha passat de tenir un centenar d’associats als 70 actuals, i això que ser soci suposa una simbòlica quota anual de 7 euros.

“AAVV del barri de Les Flors intenta afavorir la identitat de barri, el sentiment de pertinença dels veïns i les veïnes i el treball en comú, vetlla pel bon funcionament dels serveis, pel manteniment de les infraestructures i per les bones condicions del barri en general i per això, ens podeu trobar cada dimarts de 17’30 a 19’30h. al Casal Cívic Montserrat. Allà estarem per escoltar les vostres idees, propostes, queixes, etc.”



Els joves del blog del PDC Montserrat-Les Flors


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada